ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Εθνικό Πάρκο ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ

Στο πλαίσιο ενεργοποίησης των μαθητών σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με άλλα έμβια όντα του οικοσύστηματος στο οποίο ζει, οργανώθηκε μία διδακτική επίσκεψη τμημάτων της Β’ Γυμνασίου στο Εθνικό Πάρκο ΔΕΤΑ ΑΞΙΟΥ (Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου) και στο Φορέα διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (Natura 2000) του Θερμαϊκού κόλπου, που εδρεύει στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

ΠΡΙΝ από τη Διδακτική Επίσκεψη

Οι μαθητές/ριες μπορούν να μελετήσουν:

  1. Χρήσιμες πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης (Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού ? Γνώρισε τη φύση, ζήσε την εμπειρία (axiosdelta.gr))
  2. Το παρακάτω βίντεο για το ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ
  1. Επιπλέον βίντεο για την βιοποικιλότητα, τους υγροτόπους και άλλες Λιμνοθάλασσες (π.χ. Λιμνοθάλασσα της Επανομής)

Η Διδακτική Επίσκεψη

Η Διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις ώστε να τηρούνται τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και οι περιορισμοί στις ομάδες επισκεπτών στο Εθνικό Πάρκο. Αρχικά οι μαθητές/ριες επισκέφτηκαν το Φορέα διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (Natura 2000) του Θερμαϊκού κόλπου στη Χαλάστρα και μετά τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν διάφορα αποδημητικά πουλιά , όπως Φλαμίνγκο, Βαρβάρες, άλλα σπάνια είδη πουλιών,  καθώς και τους Νεροβούβαλους της περιοχής.

 

ΜΕΤΑ τη Διδακτική Επίσκεψη

Οι μαθητές/ριες, έπαιξαν ένα διασκεδαστικό quiz γνώσεων με ερωτήσεις σχετικές με τα θέματα που τους παρουσιάστηκαν. Μπορείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις του quiz, στο παρακάτω σύνδεσμο.


(κάνε κλικ στην εικόνα, πληκτρολόγησε το όνομά σου και παίξε το quiz)

Όλα τα παιδιά έλαβαν ένα ενημερωτικό έντυπο για τις Λιμνοθάλασσες και τη βιοποικιλότητα και οι τρείς νικητές του quiz γνώσεων  ανταμείφθηκαν επιπλέον με το Βιβλίο “Οδηγός  Αναγνώρισης Φυτών και Ζώων” από τους Υπευθύνους του Φορεά Διαχείρισης.

Ευχόμαστε αυτή η Διδακτική επίσκεψη να ήταν χρήσιμη σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς και να βοήθησε ώστε να αναπτυχθεί από όλους μας ακόμα μεγαλύτερη ευαισθησία. γνώση και σεβασμός για το οικοσύστημα στο οποίο ζούμε και απολαμβάνουμε.

 

Οι συνοδοί Καθηγητές 

Μαρία Σβολάκη, Θεοφανώ Παπακωνσταντίνου, Αριστείδης Τζιάνας, Δημήτρης Τσιόπτσιας

Φωτογραφία Φλαμίνγκο: Φοινικόπτερα_-Μάρκος-Μαρκούδης

Bookmark the permalink.

Comments are closed.