Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,

Ξεκινάτε σήμερα μια νέα σχολική χρονιά. Είναι ευκαιρία να βάλετε καινούργιους στόχους. Οργανώστε τις δραστηριότητές σας και βάλτε ένα πρόγραμμα στη μελέτη σας για να κερδίσετε το στοίχημα της επιτυχίας σε όλους τους τομείς. Το σχολείο, σας παρέχει πολλές ευκαιρίες για να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες, για να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας και παράλληλα να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας. Μάθετε να απαιτείτε τη γνώση. Είναι δικαίωμα και κατάκτηση των ανθρώπων.

Στο χώρο του σχολείου ο σεβασμός των δικαιωμάτων των άλλων καθώς και η αποδοχή της διαφορετικότητας πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα. Αυτονόητος πρέπει να θεωρείται και ο σεβασμός στο χώρο και την περιουσία του σχολείου καθώς και στο φυσικό περιβάλλον. Άλλωστε ανήκουν σε όλους μας. Σεβασμός των κανονισμών δεν σημαίνει υποταγή αλλά διάθεση να συνεργαστώ σωστά με τους άλλους.

Εμείς, οι καθηγητές σας, δεσμευόμαστε να δουλέψουμε σκληρά για να σας προσφέρουμε, όχι μόνο γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες αλλά να αναπτύξουμε και την κριτική σας σκέψη ώστε να γίνετε ικανοί να διαχειρίζεστε και να επιλύετε μόνοι σας τα προβλήματα της καθημερινής σας ζωής. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να καλλιεργήσετε τα ειδικά σας ενδιαφέροντα, ενεργώντας πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης και της σωστής και δίκαιης αντιμετώπισης.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να καλωσορίσω και επίσημα στο σχολείο μας τις μαθήτριες και τους μαθητές που έρχονται για πρώτη φορά στο Γυμνάσιό μας και να τους διαβεβαιώσω ότι το σχολείο μπορεί να είναι μια δεύτερη οικογένεια, αν το θέλουν. Είμαι σίγουρος ότι οι μεγαλύτεροι μαθητές θα σας προσέξουν και θα σας καθοδηγήσουν και εμείς οι καθηγητές είμαστε εδώ για κάθε σας πρόβλημα όσο ασήμαντο κι αν φαίνεται.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Παναγιώτης Δόμβρος

Διευθυντής Γυμνασίου Επανομής

Comments are closed.